Zirve Nova 2.0’da Rapor Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?



Zirve Nova 2.0 ile personellerin raporlarını sorgulayabilir, SGK sistemine bağlanarak raporları onaylayabilir ve sorgulanan raporları Zirve Nova 2.0’a kaydetme işlemleri tek bir ekran üzerinde gerçekleştirilebilir.

Zirve Nova 2.0 ile Rapor sorgulamak için öncelikle SGK şifrelerinin kaydedilmesi gerekmektedir. SGK şifrelerini kaydetmek için “Firma işlemleri”, “Şube Bilgileri” sayfasında yer alan “SGK Bölge Çalışma ve İş-Kur Bilgileri” alanından “SGK Şifreleri” kaydedilmelidir.

Şifreler kaydedildikten sonra “Muhasebe İşlemleri”, “Bordro Personel”, “Rapor Sorgulama” butonuna tıklanır.

Bu ekranda SGK şifreleri kayıtlı olan bütün firmalar için rapor sorgulama işlemleri yapılabilir. Öncelikle rapor sorgulaması için “Firma” alanından firma ya da firmalar seçilir. Ardından “Rapor Kontrol Ayı” ve “Vaka Bilgisi” alanından ilgili seçimler yapılarak “SGK Kayıtlarını Kontrol Et” butonuna tıklanır.

Rapor sorgulaması yapılan firma/firmalara ait raporlu personeller “Raporlu Personel Listesi” alanında görüntülenecektir.

SGK sayfasından Raporları onaylamak için personeller seçilerek “SGK Sayfasından Onayla” butonuna basılması yeterlidir.

. Personel kartlarının içine Rapor bilgilerini eklemek için personelleri seçerek “Nova ’ya Rapor Kaydı Ekle” butonuna basılmalıdır.

Eklenen rapor kaydı “Personel” modülünde “İzin ve Eksik Günler” alanından görüntülenebilir.

Son olarak Raporlu personel listesinde görünen personeller için “Excel” butonuna tıklanarak Excel formatında bilgisayara kaydedilebilir.

Böylelikle tek bir ekrandan rapor sorgulama, onaylama ve Nova 2.0’a kaydetme işlemlerini yapabilirsiniz.

Top