
ExpressAktarım ile ofisinizden “Sosyal Mesafeyi” koruyarak, mükelleflerinizin faturalarını tek tek uğraşmadan tek tıkla Zirve Müşavir’e aktarın.
Zirve programlarında Express Aktarım nasıl yapılır hakkında yazmış olduğumuz bilgilendirme yazımız ve anlatım video’su aşağıda kullanıcılarımız için paylaşılmıştır.
*’ExpressAktarım’ı sadece Yıllık Güncelleme ve Destek (YGD) Hizmetini yenileyen kullanıcılarımız faydalanabilirler. ‘ExpressAktarım’ı kullanmaya başlamak isteyen kullanıcılarımızın önce YGD yenilemelerini tamamlamaları gerekmektedir. YGD yenilemenizi buraya tıklayarak tamamlayabilirsiniz.
Nasıl yapılır serimizdeki ilgili yazılara buradan ulaşabilirsiniz.
www.zirveyazilim.net üzerinden programlarımızı inceleyebilir, kampanyalarımızdan yararlanabilirsiniz.
Zirve Yazılım Express Aktarım (zirve, mikro, paraşüt)

Express Aktarım zirve, mikro ve paraşüt programlarının e-dönüşüm portalından, gönderilen e-fatura , e-arşivlerinin ve gelen e-faturaların genel muhasebede fiş kayıtlarını oluşturmak için tasarlanmış modüldür. Bu sayede zirve programı kullanan müşavirlerin, mükelleflerinden faturaları istemeden direkt kendi programlarına faturaları aktarabilmeleri amaçlanmıştır.


Modüle giriş yaptıktan sonra Portal Ayarları butonundan e-dönüşüm portalına bağlanacağımız firmayı seçiyoruz.

İlgili firmanın kullanıcıya ilettiği Portal Kullanıcı adı ve şifresini yazıp Kaydet butonu ile kaydediyoruz. Sağ üst köşede ilgili firmanın logosu geliyor. Kaydedilen portal bilgilerini her işleminizde tekrar girmenize gerek yoktur. Kullanıcı adı ve şifreyi silip kaydet yapılmadığı sürece, kaydedilen bilgiler kalır.

Tarih aralığını seçin alanından, Ay seçimi yaparak Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi seçiyoruz. Gelen fatura veya gönderilen fatura kutucuklarından birini işaretleyip Faturaları İndir butonu ile portalımızda bulunan e-faturaları indiriyoruz.

Seçili tarih aralığında, portalımızda bulunan e-faturalarımız indirildi. Muhasebe kaydını yapacağımız e-faturaları Seç bölümünde bulunan kutucukları işaretleyerek seçiyoruz ya da bütün faturaların muhasebe kaydı oluşturulacaksa Tümünü Seç butonu ile bütün kutucukları işaretliyoruz. Sol alt köşede bulunan Boş Hesap Kodlarını Doldur kutucuğunu işaretleyerek Hesap kodu giriş alanını aktif ediyoruz, matrah hesap kodlarını ve Kdv hesap kodlarını dolduruyoruz. Hesap Kodlarını her defasında girmemek için Hesap Kodlarını Kaydet butonunu kullanabilirsiniz. Hesap Kodlarını Satırlara Ekle butonu ile, indirilmiş fatura listemize tanımladığımız bu hesap kodlarını ekliyoruz.


Fatura listesinde Kapatılacak hesap kodu gelmeyen cariler, hesap planında bulunmuyor demektir. Bu cariler için hesap planında hesap kodu oluşturabilmek için sağ üst köşede bulunan Vergi-TC Numarasına Göre veya Carinin İlk Harfine Göre seçeneklerinden biri işaretlenerek, Cari Hesap Kodu Oluştur butonu ile hesap planında hesap kodu oluşturulabilir.

Hesap Kodlarını Satırlara Ekle butonuna tıkladığımızda, hesap kodu eklenen faturalar kırmızı renkten beyaza dönecektir, kırmızı renkte kalan faturalar, içerisinde farklı kdv oranları bulunan faturalardır. Bu faturaların hesap kodlarını ve tutarlarını manuel girmek durumundayız, aksi takdirde bu faturaların muhasebe fişleri oluşturulmayacaktır.
Tabloyu Kaydet butonu ile, indirilmiş fatura listesini kaydedebiliriz. Bu sayede daha sonra veya offline işlem yaparken Kayıtlı Tabloyu Yükle butonu ile aynı listeye tekrar ulaşabiliriz.

Kaydırma çubuğundan ekranın en sağına gittiğinizde hata olan evraklar ve neden aktarım olmayacaklarının açıklamasını bulabilirsiniz. Açıklama yazısına tıklayarak bütün hatalı kayıtları alt alta sıralayabilirsiniz.

Faturaları indirdikten sonra, Fiş kesme biçimi ve oluşturulacak fişin tarihini giriyoruz, Tamamı seçeneğinde fiş açıklaması girilebilir. Gelen faturalar için evrak numarası otomatik verilebilir. Daha sonra Seçili Kayıtları Muhasebeye Aktar butonu ile fişi/fişleri oluşturuyoruz.

İşlem uzunluğu fatura yoğunluğuna göre değişiklik gösterecektir.
